Wie ben jij?

Om de eerste stap te zetten naar verandering, verbetering van je welzijn is het belangrijk om bij jezelf na te gaan 'wie ben ik?'.
Als je zelfkennis hebt over wie jij bent en hoe jij functioneert kun je groeien en veranderen. Weten waar je behoeften liggen, waar je uitdagingen liggen en wat jou UNIEK maakt. 
Ervaring hebben in het leven zegt niet zo heel veel, het gaat erom wat je ermee doet. 
Stel je wilt graag meer zelfvertrouwen hebben en voor jezelf opkomen, maar laat je wel steeds mensen over jou heen lopen en over jou grenzen heen gaan. Ergens weet of voel je dat je dit niet wilt, maar door onzekerheid (of iets anders) durf je er toch maar weer niets van te zeggen. En word je weer opnieuw gekwetst of krijgt nog minder zelfvertrouwen. Dit is een vicieuze cirkel. Door zelfkennis en zelfreflectie kun je gaan onderzoeken wat er in jou om gaat en wat er voor nodig is om deze stap wel te zetten. Pas dan heb je ervaring (er wordt over jou grenzen gegaan) en de manier waarop je ermee om gaat (je besluit dit niet langer te willen en maakt kleine stappen om mensen hierop aan te spreken en voor jezelf te kiezen) maakt dat je uit de vicieuze cirkel komt en er ruimte komt om te groeien. 

Zo is het ook belangrijk om te weten wie je bent als mens. Wat zijn jouw unieke kenmerken?  Waar ben je goed in?  Waar word jij gelukkig van of waar droom jij van. Welke droom zou jij wel werkelijkheid willen maken? Door te weten wat er (on)bewust in jouw gedachtes allemaal om gaat en welke gedachten of overtuigingen je nog belemmeren kun je  deze ombuigen naar waar je wél naar toe zou willen. 

Dit alles klinkt misschien 'zwaar' of moeilijk. Maar dat is het niet. Ja het vraagt tijd en investering in jezelf. Maar de energie, vrijheid, zelfvertrouwen en kracht wat je er voor terug krijgt is onbetaalbaar! 
Iedereen kent het wel als er wordt gezegd 'luister naar je hart'. Jouw hart heeft altijd het beste met je voor. Maar door de maatschappij waarin we leven, die bestaat uit presteren, erbij moeten (of willen) horen, voldoen aan eisen en regels worden we vaak (onbewust) gedwongen om steeds over onze eigen grenzen heen te gaan en vanuit ons hoofd te gaan leven om aan alle afspraken, regels en eisen te kunnen blijven voldoen.
Dan zijn er jouw gedachten, die proberen alles logisch te beredeneren waardoor je soms of vaak een andere kant op gaat dan jouw hart eigenlijk voor jouw wil. Wat er dan gebeurd is dat je kleine waarschuwingen krijgt, om alsnog te luisteren naar je hart. Zo kun je bijvoorbeeld vage lichamelijke klachten krijgen, er gaat vaak wat mis waar je mee bezig bent, je stoot regelmatig ergens tegen aan. Dit zijn allemaal signalen die aangeven dat je niet luistert naar wat je hart wil. 
Als je luistert naar je hart, word je blij, warm van binnen, krijgt er energie van. Je weet dan dat je op de juiste weg zit. Hoe vaker je dit doet, hoe meer jij zult groeien als persoon, hoe beter jij je zult voelen en zult merken dat die signalen die je eerder kreeg weg zijn. 

Wil jij verandering in je leven? Ben jij op 'zoek' naar meer rust, liefde, verbondenheid, balans of iets anders wat jouw leven beter of mooier maakt? Dit is iets wat je voor jezelf mag ontdekken. Als je het nog wat lastig vindt om dat voor jezelf te ontdekken willen wij als stichting dit samen met jou gaan ontdekken!
Wie ben jij en wat maakt jou uniek?  Make a SMILE on your face. :)