3. Natuurgeneeskunde/behandeling

Wat is een healing behandeling? 

 

Wat is kinesiologie

Kinesiologie werkt met de energie in deze spieren. Door middel van spiertesten kijkt de Kinesioloog waar de energie niet meer stroomt en spieren verslapt of geblokkeerd zijn. Het lichaam geeft via deze testen aan waar, waarom en wanneer de balans verstoord is geraakt, waar je klachten zijn ontstaan.
Belangrijk daarbij is om te weten te komen welke factoren bij jou een rol spelen in het ontstaan van je klachten. Dit doet de kinesioloog door de genoemde spiertesten. We krijgen inzicht in oorzaken van de onbalans maar ook in hoe die balans voor jou weer hersteld kan worden. De opgebouwde stress gaat weer uit het lichaam en je kunt weer vrij, ontspannen en vitaal genieten van je leven.

Welke vragen komen aan bod?
-  Welke prikkels zorgen bij jou met name voor de overprikkeling?
-  In welke situaties voel jij je overprikkeld? - Wat gebeurd er in zo’n situatie met jou?
- Wat zou je kunnen doen om je energie op peil te houden?
- Hoe kan ik mijn hooggevoeligheid inzetten als kracht?
- Welke oefeningen werken voor mij wel en welke niet?

Voor wie is kinesiologie geschikt? Kinesiologie is geschikt voor iedereen die zich beter wil voelen dan nu en wil leren goed voor zichzelf te zorgen op een manier die helemaal aansluit bij je eigen behoeften.

 

 

Wat doet een reiki behandeling?

Reiki betekend letterlijk hemelse energie. Tijdens het geven van reiki wordt deze universele energie in geconcentreerde vorm door de handen gestuurd. Dit activeert vervolgens het zelf helende vermogen van het lichaam van de ontvanger.

Als goede alternatieve geneeswijze kan Reiki extra ondersteuning geven bij het herstel van ziekte en het verminderen van pijn. Reiki is een goede manier om te ontspannen en los te laten. Deze universele levensenergie werkt positief voor alle leeftijden op alle niveaus: Lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel. Ook als je HSP bent kunt je juist veel baat bij Reiki hebben, omdat mensen met HSP de energie altijd goed opnemen waardoor je snel resultaat hebt.
Reiki: • Bevordert de natuurlijke zelfgenezing. • Vitaliseert lichaam en geest. • Brengt de energiehuishouding in evenwicht. • Verzacht pijn zowel lichamelijk als geestelijk. • Past zich aan aan de behoefte van de ontvanger en de ernst van de klacht. • Bevordert het vertrouwen in eigen intuïtie. • Geeft kracht om moeilijke situaties het hoofd te bieden. • Heft energie blokkades op en stimuleert de doorbloeding. • Leidt tot diepe ontspanning van lichaam en geest. • Ontgift. • Vermindert ontsteking.
Reiki kan hands-on gegeven worden (op een behandeltafel) en ook op afstand als de reiki therapeut daarvoor bevoegd is.
 

 

Wat is homeopathie? 

Homeopathie is een geneeswijze die ongeveer 200 jaar geleden is ontdekt. Deze geneeswijze gaat er vanuit, dat iedereen van nature een zelfherstellend vermogen heeft. Dit zelfgenezende vermogen zet ons afweersysteem aan het werk. Ben je ziek of door andere omstandigheden uit balans dan zal je in de gezonde situatie weer 'vanzelf' herstellen. Daar waar dit te kort schiet en/of een steuntje nodig is kan het zelfgenezende vermogen worden geprikkeld door homeopathische remedies. Homeopathische remedies zijn sterk verdund en geschud en sluiten zo aan op het zelfgenezende vermogen. Homeopathie werkt d.m.v. natuurwetten o.a. de gelijksoortigheid. Verder kijkt een homeopaat naar jou als geheel. De remedies die worden gebruikt zijn persoonlijk afgestemd. Zo kan het zijn dat 2 personen met min of meer dezelfde klachten toch een verschillende remedie krijgen.