2. Coaches/therapeuten

Wat doet een holistisch coach

Als holistisch coach gaan wij jou begeleiden op jou eigen ontwikkelingspad. Wij helpen jou om zelf inzichten te krijgen om zo beter met je sensitiviteit om te gaan. De coaching heeft als resultaat dat je anders gaat denken, voelen en kijken en je leert je eigen gevoeligheid beter in te zetten, waardoor je meer grip en vertrouwen krijgt, je eigen energie weer meer gaat stromen en weer volledig in je kracht komt te staan.

In het eerste kennismakingsgesprek beginnen we met het helder krijgen van jouw vraag en wat je met de begeleiding wilt bereiken. Het coachtraject bij hoog gevoeligheid is een persoonlijk traject op maat. Dat betekent dat wij samen kijken wat je wil bereiken en waar je staat en stemmen daar het coaching traject op af. Aan de hand van dit gesprek kunnen wij de duur en de kosten van begeleiding in kaart brengen. Tijdens dit gesprek ervaar je meteen of het tussen jou en de coach klikt wat erg belangrijk is in het verdere traject. Aan het kennismakingsgesprek zitten geen kosten verbonden en is geheel vrijblijvend.

Als na het kennismakingsgesprek is gekozen om het traject in te gaan is de werkwijze als volgt:

Wij gaan samen in kaart brengen waar je nu staat en vanuit deze huidige situatie gaan we stap voor stap naar de wenselijke situatie met een focus op resultaat. Samen bepalen we welke stap je eerst gaat zetten, zodat je concreet aan de slag kunt. Bij elke vervolgbijeenkomst wordt er geëvalueerd zodat wij de stap kunnen bijstellen of aanvullen, zodat deze vooral sterker wordt. Er is alle ruimte voor je situatie en sensitiviteit en het verder ontdekken daarvan, zodat we samen tot het gewenste resultaat kunnen komen en je vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet kunt gaan.

 

 

Wat doet een kindercoach?

Een kindercoach is een persoon die kinderen begeleid op meerder terreinen. Meestal heeft een kindercoach 1 of meerdere specialisaties. Over het algemeen zijn dit begeleiding bij scheidingen, begeleiding bij faalangst en/of verminderd zelfvertrouwen of begeleiding bij leer- of ontwikkelingsproblemen. De kindercoach richt zich op het kind en zijn begeleidingsvragen. Ouders worden vaak wel betrokken in het traject, maar de focus ligt op het kind. Wel kan het zijn dat een kindercoach ook als gezinscoach optreed en ook het gehele gezin begeleid bij een begeleidingstraject.

Tijdens een traject wordt de begeleidingsvraag verdiept en zullen alle vragen die hierbij naar voren komen beantwoord worden. Vaak worden hierbij coachmaterialen gebruikt zoals coachkaarten, gesprekstechnieken (zoals hulpverhalen, pop-talk, over de lijn), mindmaps, familieopstellingen en creatieve werkvormen (zoals schilderen, boetseren of tekenen).

Een kindercoach is geen beschermd beroep en het is daarom wel goed jezelf goed te oriënteren voor je met een kindercoach in zee gaat. Tarieven voor een sessie lopen ook wat uiteen, maar een duurdere coach wil niet meteen meer kwaliteit leveren of andersom. Een goede klik tussen het kind en de coach is het belangrijkste om een goed resultaat te krijgen. De meeste coaches bieden kennismakingsgespreken aan (al dan niet gratis) voor ze met een traject beginnen. Het is goed om dit te doen samen met je kind en dan pas te bepalen of je verder wilt gaan. En het is belangrijk de juiste coach te vragen bij je begeleidingsvraag. Kijk hiervoor dus goed naar de specialisatie van de coach.

Het inschakelen van een kindercoach is altijd op initiatief van ouders. Maar het advies om naar een kindercoach te gaan, is vaak door een externe partij zoals school maatschappelijk werk of leerkracht of door vrienden of kennissen.